Beveilig je account extra goed met 2FA

Beveilig je account extra goed met 2FA

2FA is een afkorting voor Twee-factor authenticatie (ook wel tweestapsverificatie genoemd). Als je online een account aanmaakt, wordt er altijd gevraagd om een gebruikersnaam en wachtwoord in te stellen. Je wachtwoord dient dan als beveiliging van je account. Maar, wat als hackers jouw wachtwoord achterhalen of je per ongeluk je wachtwoord hebt gedeeld met anderen? Dan hebben ze vrije toegang tot jouw privacygevoelige gegevens. Dit is geen wenselijke situatie en daarom maakt Nieuwsbriefsysteem.nl gebruik van 2FA.

Wat is 2FA?

2FA is een beveiligingssysteem waarbij er, nadat je je gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingevoerd, ook nog om een code gevraagd wordt. Deze code is alleen zichtbaar op jouw eigen telefoon. Hierdoor wordt het voor anderen onmogelijk om in te loggen op jouw account, want zij zijn niet in het bezit van jouw telefoon.

Hoe kun je 2FA instellen?

2FA is heel eenvoudig in te stellen op je Nieuwsbriefsysteem.nl account. Volg deze stappen om je account goed te beveiligen:

1. Log met je gebruikersnaam en wachtwoord in op je account en klik bovenin op "Wijzig profiel".

2FA wijzig profiel

2. Onderaan je profiel vind je de optie “Twee-factor-authenticatie inschakelen”. Klik op het groene kader om door te gaan.

2FA inschakelen

3. Installeer volgens onderstaande stappen een Authenticator-app op je mobiel. Zoek naar deze applicatie in de App Store (voor Apple toestellen) of Google Play Store (voor Android toestellen).

2FA QR code

4. Je bent bijna klaar! Bewaar de back-up codes die je op je scherm te zien krijgt op een veilige plek, zodat je altijd nog de mogelijkheid hebt om in te loggen als je niet (meer) in het bezit bent van je mobiel. Klik vervolgens op "Opslaan".

2FA backup codes

5. Het is je gelukt om 2FA in te schakelen. Wil je het controleren? Kijk dan of er onderaan je profiel staat dat Twee-factor-authenticatie is ingeschakeld. Wil je Twee-factor-authenticatie weer uitschakelen? Klik dan op het rode kader.

2FA inschakelen

Hoe werkt 2FA als je gaat inloggen?

Nu je 2FA hebt ingesteld, kun je testen of het werkt. Volg onderstaande stappen om in te loggen met Twee-factor authenticatie.

1. Ga naar inloggen en log in met je e-mailadres en wachtwoord.

2FA inloggen

2. Open je Authenticator-app en vul de code in die getoond wordt om te kunnen inloggen met je account.

2FA code

3. Als je de code hebt ingevuld, ben je ingelogd en heb je toegang tot je account.

Wat moet je doen als 2FA niet meer werkt?

Werkt de Twee-factor-authenticatie op jouw account niet meer? Neem dan contact met ons op via de live chat of info@nieuwsbriefsysteem.nl. Wij helpen je graag om het probleem met 2FA op te lossen!