Aanmeldformulier in eigen huisstijl

Aanmeldformulier in eigen huisstijl

Nieuwsbriefsysteem heeft een grote schare aan tevreden en betrokken klanten. Regelmatig ontvangen wij wensen om het systeem uit te breiden of te verbeteren. Deze keer hebben we een aantal veelgevraagde wensen rondom het aanmeldformulier geselecteerd en beschikbaar gemaakt.

Aanmeldformulier in je eigen huisstijl

Via een aanmeldformulier kunnen geïnteresseerden (bijvoorbeeld bezoekers van je website) zich aanmelden voor je nieuwsbrief.

Met Nieuwsbriefsysteem is snel en gemakkelijk een zelfstandig aanmeldformulier aan te maken dat op een aparte webpagina wordt vertoond (dus niet op je website). Om dat aanmeldformulier zoveel mogelijk te laten aansluiten bij de huisstijl van je website is het nu mogelijk om logo, kleuren en teksten aan te passen.    

Huisstijl instellen
De nieuwe [Huisstijl instellingen] vind je door in de oranje menu balk rechts op de instellingen knop te klikken.
 Huisstijl instellingen

Bij de huisstijl instellingen kun je een logo toevoegen, achtergrondkleur, randkleur, kopregel kleur en de kleur van de actieknop aanpassen.

Wil je meerdere huisstijlen voor gebruik in verschillende aanmeldformulieren vastleggen, dan kan dat ook. Geef elke huisstijl dan een aparte naam.

Tekst op een aanmeldformulier aanpassen
Een aanmeldformulier kan naast nieuwsbrieven voor verschillende aanmeldingen gebruikt worden, bijvoorbeeld voor een cursus, training, evenement. Soms noem je je nieuwsbrief liever anders, bijvoorbeeld Zonnige Reistips. 

Vanaf vandaag is de tekst op het aanmeldformulier naar eigen inzicht aan te passen. Bij het aanmaken van een aanmeldformulier zijn links boven 3 nieuwe velden bijgekomen:

  • Titel: kopregel bovenaan het formulier (standaard: Aanmelden voor nieuwsbrief)  
  • Subtitel (optioneel): een regel voor extra toelichting onder de kopregel  
  • Huisstijl: de huisstijl die past bij dit aanmeldformulier (standaard huisstijl is blauw)

Aanmeldformulier

Tot Slot
Nadat je in je aanmeldformulier de instellingen hebt aangebracht, klik je links onder op de blauwe knop [opslaan] en kan je het resultaat van je keuzes bekijken.

Met deze uitbreiding is het aantal mogelijkheden om meer varianten van aanmeldformulieren te maken aanzienlijk toegenomen.

Hiermee kun je vast en zeker een aanmeldformulier maken dat voldoet aan je verwachtingen.