Gebruik emoji smileys in je nieuwsbrief

Gebruik emoji smileys in je nieuwsbrief

Je kunt er tegenwoordig bijna niet meer omheen, de emoji, smileys of emoticons. Hoe je ze ook noemt, je kent ze wel de kleine icoontjes die een emotie, handeling of voorwerp uitbeelden. Bekend van Facebook, Twitter, WhatsApp en tegenwoordig ook in e-mails.

Al enige tijd werd er veel gebruik gemaakt van symbolen in de onderwerpregels van nieuwsbrieven zoals een zonnetje (β˜€), hartje (❀) of vliegtuig (✈). Tegenwoordig is het aanbod fors vergroot om je onderwerpregel of nieuwsbrief visueel aantrekkelijker te maken.

Conversie verhogend?

Uit recente onderzoeken is gebleken dat het gebruik van emoji's in de onderwerpregel gemiddeld 10 - 15% hogere openings percentage hebben.

Door het gebruik van een kleurrijke emoji valt je nieuwsbrief direct op in de mailbox van de ontvanger en zal sneller geneigd zijn om je nieuwsbrief te openen.

Populaire emoji's

Hieronder zijn de meestgebruikt emoji's weergegeven die gebruikt worden in nieuwsbrieven.

πŸ˜ƒ (goed nieuws)
🎁 (aanbiedingen)
🌟 (nieuw product)
πŸ‘πŸ» (resultaten delen)
😍 (je abonnees bedanken)
πŸ˜€    β˜ΊοΈ    πŸ˜‰    β€οΈ   ✈️    βœ”️

Voor een overzicht met alle emoji's ga naar getemoji.com.

Je kunt een emoji eenvoudig invoegen door hierboven te selecteren, rechter muisknop en kies kopiëren. In de nieuwsbrief kan je de emoji plakken in de onderwerpregel of in je nieuwsbrief.

Ondersteuning e-mailprogramma's

Mobiel en tablet
Steeds meer nieuwsbrieven worden tegenwoordig op een mobiel of tablet geopend, namelijk ruim 45%. De ondersteuning van emoji's op telefoons is gelukkig erg goed. Op de iPhone zullen de emoji's goed werken, voor Android vanaf versie 4.3 (uitgebracht in 2013) werken ze ook goed. Voor mobiele gebruikers hoef je je dus geen zorgen te maken of je emoji's goed worden weergegeven.

Desktop computer
Circa 30% van de nieuwsbrieven worden geopend op de computer met een e-mailprogramma en 15% via webmail. Of de emoji's op de computer werken hangt af van verschillende factoren, het besturingssysteem (Windows/Mac), programma (Outlook, Apple Mail) of de webbrowser (in geval van webmail).

De emoji's worden niet ondersteund op:
- Windows XP
- Windows Vista
- Outlook 2003 (worden weergegevens als vraagtekens "?")

Op Apple computers en webmail clients worden de emoji's goed weergegeven.

Conclusie
De emoji's worden over het algemeen ondersteund op de meest gebruikte en moderne apparaten. Je kunt prima een emoji in je onderwerpregel of nieuwsbrief gebruiken, maar zorg ervoor dat je onderwerpregel ook begrijpbaar is indien de emoji niet ondersteund wordt.

Test vantevoren je nieuwsbrief of de emoji's goed worden weergegeven.

Gebruik af en toe een emoji in je nieuwsbrief, we zijn benieuwd of het bij jou helpt voor hogere conversies!