7 tips voor je zomer nieuwsbrief

7 tips voor je zomer nieuwsbrief
De zomer is een periode waarin veel mensen op vakantie gaan. Een winkel of webshop sluit je niet zo gemakkelijk tijdens de zomerperiode en bovendien verstuur je ook gewoon nieuwsbrieven. Hoewel misschien minder mensen een aankoop doen in je (online) winkel, loont het zeker om ook in de zomer een nieuwsbrief te versturen. Hoe je dit effectief aanpakt? Wij geven je tips die je direct kunt toepassen.
 

7 praktische tips voor je zomer nieuwsbrief! 

 
 1. Voorzie je nieuwsbrief van tips tegen de warmte

  Tijdens de zomer kan de temperatuur ongekende hoogtes bereiken. Als ondernemer speel je daar slim op in door je zomer nieuwsbrief van de nodige tips te voorzien om met hoge temperaturen om te gaan. Misschien heb je wel producten in je webshop of winkel die jouw doelgroep tijdens extreme hitte goed kan gebruiken.

 2. Verwerk recepten in je nieuwsbrief

  Tijdens de zomervakantie vertrekken veel mensen vanuit Nederland naar het warme  Zuid Europa. Het is daarom een ludieke zet om zomerse recepten uit Frankrijk, Spanje of Italië in je nieuwsbrief te verwerken. Vertel bijvoorbeeld iets over welk eten je bij Franse wijnen drinkt en koppel dit aan kookgerei of etenswaren die je verkoopt. Of biedt recepten aan ter stimulering van het boodschappen doen in je supermarkt. 

 3. Geef kledingtips voor de zomer

  Heb je een modewinkel? Voorzie je doelgroep van de nodige tips hoe ze deze zomer stijlvol voor de dag komen. Vertel iets over luchtige kleding of de laatste modetrends. Leg uit welke kleuren dit zomerseizoen erg in trek zijn. 
   
 4. Attendeer je doelgroep op leuke sociale uitjes

  De zomer is een uitstekende periode om erop uit te trekken en heel veel samen te doen met het gezin. Er zijn volop doe-dingen en evenementen die bijdragen aan een onvergetelijke zomer. Geef daarom informatie over allerlei leuke acties en bezigheden van een attractiepark, dierentuin, theater, museum of gebeurtenis in de buurt.

 5. Schrijf een zomerse winactie uit

  Bijna iedereen houdt er van om iets te winnen en daarom heb je altijd mensen die meedoen. Juist bij warm weer is het uitschrijven van een zomerse winactie een slimme zet. Vraag je nieuwsbrief abonnees bijvoorbeeld om ideeën of suggesties over je collectie of assortiment én koppel hier een winactie aan in je winkel of op je website.
   
 6. Lanceer nieuwe producten en diensten

  Wil je klanten niet alleen nu, maar ook na de zomer blijvend aantrekken? Vertel dan alvast over je nieuwste artikelen, kleding, producten of diensten in je nieuwsbrief. Je zomer nieuwsbrief is hier een uitgelezen kans voor, nietwaar? 

 7. Geef extra zomerkorting

  Heb je producten uit de oude collectie die je kwijt wilt of wil je ruimte maken voor je nieuwe collectie? Doe een zomer stunt en geef extra zomerkorting in je nieuwsbrief. Combineer de hoogte van de korting met de temperatuur buiten. Bij een temperatuur boven de 25 graden Celsius doen klanten maar al te graag een aankoop in jouw (web)winkel. 
 
Ik hoop dat je met deze tips meer inspiratie hebt voor een leuke zomer gerelateerde nieuwsbrief. Probeer het nu. 


Geïnteresseerd in meer tips?

1. 8 Tips voor meer resultaat met je nieuwsbrieven
2. Meer verkopen met je nieuwsbrief?