10 websites met gratis afbeeldingen

10 websites met gratis afbeeldingen

Heb je dat ook wel eens …  je bent helemaal tevreden want je hebt een mooi stuk tekst geschreven voor je website, blog of nieuwsbrief en denkt … nu nog even een passende afbeelding erbij plaatsen.

Want een afbeelding trekt de aandacht en zegt meer dan 1000 woorden. Dus die afbeelding moet er echt bij.

Zelf heb je geen tijd of ben je niet vaardig genoeg om even een unieke foto te maken.

Wat doe je dan?

Dan ga je op zoek naar gratis afbeeldingen op internet. Dat moet toch lukken … een foto vinden op dat grote internet. En ik zeg je “dat is helemaal logisch gedacht”. Of toch niet?

Er is namelijk één groot nadeel … de overgrote meerderheid van die gratis afbeeldingen zijn van die overdreven in scene gezette foto’s met lage kwaliteit.

En eigenlijk vind je dat soort afbeeldingen niet passen bij je tekst … en een tekst zonder afbeelding valt niet op. Je enthousiasme neemt af, gaat draaien op je stoel of rondlopen met stampvoeten. Je raakt moedeloos van al dat zoeken zonder resultaat.

Dan heb ik nu goed nieuws.

Er zijn echt wel hele goede websites met gratis te gebruiken haarscherpe afbeeldingen. Je moet alleen wel weten waar je moet kijken.

Hieronder hebben we een actuele lijst met websites met gratis afbeeldingen van hoge kwaliteit. Deze sites besparen je zoektijd. Super waardevol dus. Of je nu een foto voor je website, je blog of je nieuwsbrief nodig hebt, met deze lijst vind je wat je nodig hebt.

Heb plezier en neem eens een kijkje.

Gratis afbeeldingen op de volgende websites 

  1. Burst 
  2. Focastock
  3. Free Nature Stock
  4. ISO Republic
  5. Jay Mantri
  6. Pexels
  7. Pixabay
  8. Splitshire
  9. Startup Stock
  10. Stock Snap

Toch een kleine opmerking: check altijd het auteursrecht en of een bronvermelding verplicht is. De gratis licenties kunnen wel eens veranderen.

Het mooiste is natuurlijk om zelf een unieke foto te maken. Maar als dat niet uitkomt, dan is de bovenstaande lijst een aanrader.

Wil je meer weten over afbeeldingen en nog meer bronnen voor gratis afbeeldingen bekijken? Klik dan op ons blogartikel Waarom afbeeldingen in je nieuwsbrief belangrijk zijn