Hoe verstuur ik een internationale nieuwsbrief?

Hoe verstuur ik een internationale nieuwsbrief?

Het Nederlandstalige Nieuwsbriefsysteem is van oorsprong voornamelijk gericht op de Nederlandse en Belgische markt. Door de toenemende populariteit van Nieuwsbriefsysteem ontvangen we regelmatig vragen of Nieuwsbriefsysteem ook geschikt is om nieuwsbrieven te versturen in andere talen (denk aan Engels, Duits of Frans).

Met de mogelijkheden van Nieuwsbriefsysteem is het heel goed mogelijk om internationale nieuwsbrieven te versturen.

Sommige internationaal georiënteerde bedrijven hebben de mogelijkheden al zelf ontdekt en sturen in toenemende mate hun nieuwsbrieven ook aan internationale abonnees.  

Internationale instellingen

Om keer op keer een perfecte internationale nieuwsbrief te versturen volgen hieronder een klein aantal eenmalige voorbereidingen.

Aparte verzendlijst aanmaken
Maak een aparte verzendlijst aan. Bijvoorbeeld per taal of per land.
Geef de verzendlijst een naam waarin de taal staat zodat je deze eenvoudig kunt herkennen: bijvoorbeeld "Bloemenwinkel abonnees - Engels".

Voeg vervolgens aan de verzendlijst alle abonnees toe die de nieuwsbrief van het desbetreffende land of taal willen ontvangen.

Template instellingen
Met de makkelijk te gebruiken template generator worden met een paar muisklikken kant-en-klare professionele nieuwsbrief templates met een perfecte uitlijning gemaakt. De volgende instellingen zijn uitstekend geschikt om je nieuwsbrief een internationale uitstraling te geven.

Template naam
Maak allereerst een aparte template aan per taal of per land.
Geef de template een naam waarin de taal staat zodat je deze eenvoudig kunt herkennen: bijvoorbeeld "Template Bloemenwinkel - Engels".

Logo afbeelding
Het kan zijn dat je voor de Nederlandse nieuwsbrieven een logo afbeelding (660 x 110 pixels) met aanvullende slogan gebruikt. Voor je internationale nieuwsbrieven is het dan verstandig om een aparte logo afbeelding te maken met aanvullende tekst in de gewenste taal.

Titelbalk
Plaats de tekst in de titelbalk in de gewenste taal, bijvoorbeeld "Best Flower Tips".

Gebruik tags variabelen om een actuele maand of jaartal toe te voegen aan de titelbalk. De tag {{ month_name }} geeft de maandnaam in het Nederlands weer. Gebruik in plaats van die tag liever de numerieke tag {{ month }} (maandnummer). Zo wordt de tekst in de titelbalk bijvoorbeeld: "Best Flower Tips 11-2016".

Tekst van de afmeldlink
Het is wettelijk verplicht om een nieuwsbrief van een afmeldlink te voorzien. Daarom staat in de voettekst van elke nieuwsbrief automatische een afmeldlink.
De tekst van de afmeldlink staat standaard in het Nederlands. Onderaan de nieuwsbrief staat: "Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u hier uit."

In de footer kan je heel makkelijk een eigen tekst in de gewenste taal opgeven. Bijvoorbeeld "Unsubscribe from our newsletter." of korter "Unsubscribe". Deze tekst verschijnt dan onderaan de nieuwsbrief.

Social Media buttons
Misschien heb je voor je internationale publiek ook andere social media pagina's. Stel die pagina's dan ook direct in bij de social media buttons. 

 Template Internationaal

Lees op ons blog ook handige tips over meer mogelijkheden voor nieuwsbrief templates

Tot slot
Met bovenstaande stappen heb je nu eenmalig alle gewenste internationale instellingen aangebracht. Daardoor ontvangen je internationale abonnees een compleet begrijpbare nieuwsbrief en kijken uit naar je volgende nieuwsbrief.

En weet je wat leuk en spannend is? Om na het versturen van je nieuwsbrief in de rapportage op demografie te klikken. De vernieuwde landkaart toont direct in welke landen en plaatsen je nieuwsbrief is geopend.