13 tips voor een Vaderdag nieuwsbrief

13 tips voor een Vaderdag nieuwsbrief

Met Vaderdag worden alle jonge en oudere vaders van Nederland eens goed in het zonnetje gezet. Als ondernemer speel je daar natuurlijk graag op in. Maar hoe maak je nu op een slimme en effectieve manier duidelijk wat jouw bedrijf voor Vaderdag te bieden heeft? We geven je hier 13 Vaderdag tips voor jouw nieuwsbrief.

Waarom zou je een Vaderdag nieuwsbrief maken?

Als ondernemer heb je weinig tijd om je bezig te houden met de promotie van je bedrijf. Je doet immers het liefste waar je echt goed in bent. Om te kunnen groeien is het echter wel noodzakelijk om naamsbekendheid te creëren en nieuwe klanten aan te spreken.

Daarvoor gebruik je een nieuwsbrief. Want een digitale nieuwsbrief is een uitermate efficiënt en krachtig communicatiemiddel. Je komt op de juiste momenten binnen bij je (potentiële) afnemers en kan je boodschap helemaal op je doelgroep afstemmen.

Nieuwsbrieven zijn volgens adviesbureau McKinsey aanmerkelijk effectiever dan adverteren op social media. Een professionele Vaderdag nieuwsbrief maken is met de software van Nieuwsbriefsysteem bovendien eenvoudig en voordelig.

13 geweldige tips voor jouw Vaderdag nieuwsbrief

Vaderdag wordt in Nederland op de derde zondag van Juni gevierd. Ben je op zoek naar inspiratie voor jouw nieuwsbrief voor Vaderdag? Maak dan gebruik van deze 13 handige tips

 1. Vind een goede match met jouw activiteiten. Stem de inhoud van je nieuwsbrief af op Vaderdag en maak daarbij een goede match met de activiteiten van jouw onderneming.
 2. Wees creatief!. Met een beetje creativiteit vind je ook bij bijvoorbeeld dienstverlenende beroepen altijd wel een goede Vaderdag match. Ben je belastingadviseur, dan vindt papa het vast fijn om op Vaderdag te horen dat hij later in het jaar zelf minder hoeft te doen aan zijn belastingaangifte.
 3. Samen met papa iets maken. Bedenk of je met de producten of diensten van jouw onderneming iets kunt verzinnen wat papa samen met de kinderen kan maken.
 4. Het gaat niet altijd om cadeaus. Vaderdag gaat natuurlijk niet alleen om cadeaus geven. Je kunt in je nieuwsbrief ook ingaan op uitjes of met het hele gezin leuke dingen doen.
 5. Maak je nieuwsbrief compleet met een Vaderdag kleurplaat. Voeg een leuke kleurplaat van jouw onderneming toe aan je nieuwsbrief, zodat ook jonge kinderen papa extra blij kunnen maken.
 6. Maak van Vaderdag een dag voor het hele gezin. Je maakt van Vaderdag een gezellige gezinsdag door inspiratie te geven voor leuke uitstapjes of activiteiten met het hele gezin.
 7. Geef tips voor activiteiten bij slecht weer. Jouw lezers zullen het zeker waarderen als je ook tips geeft voor activiteiten die ze bij slecht weer kunnen doen met Vaderdag.
 8. Geef inspiratie en tips voor verschillende levensfases. Jonge vaders hebben andere behoeftes dan vaders van oudere kinderen. Je vult je nieuwsbrief heel eenvoudig met onderwerpen voor vaders van verschillende leeftijden. Zo ben je relevant voor alle vaders van leeftijden.
 9. Het lekkerste ontbijt op bed. Vaders willen ook wel eens verwend worden met een lekker ontbijt op bed. Op internet vind je enorm tips voor veel feestelijke en makkelijk te maken Vaderdag ontbijtjes. Zit je zelf in de catering of levensmiddelenbranche, dan verwijs je voor het lekkerste ontbijt uiteraard naar jouw onderneming.
 10. Benoem relevante goede doelen. Er zijn vaders die op Vaderdag geen cadeaus hoeven te hebben, maar het wel leuk vinden om iets voor anderen te doen. Je kunt dan bijvoorbeeld een aantal goede doelen benoemen die verwant zijn aan de activiteiten van jouw onderneming.
 11. Zoek leuke zelfmaakideeën. Op pinterest vind je enorm veel inspiratie voor leuke vaderdagcadeaus die mama en de kinderen zelf kunnen maken.
 12. Leuke lokale en regionale tips. Als je jouw nieuwsbrief vooral richt op lokale of regionale klanten, stem je de tips in je nieuwsbrief dan ook af op leuke lokale activiteiten of mooie regionale aanbiedingen.
 13. Te goed bon. Voor kinderen en moeders die echt niet weten wat papa wil hebben, kun je in je nieuwsbrief altijd een leuke té goed bon zetten die ze zelf in kunnen vullen.

Ben je al geïnspireerd?

Kijk dan nog even naar met vertrouwen een foutloze nieuwsbrief versturen en verstuur dan met een glimlach je Vaderdag nieuwsbrief.